Tgrt Ne Yapmak İstiyor? | Haber-Yorum | Türkiye

0

TGRT NE YAPMAK İSTİYOR?

Bir programda konuşan İstanbul Müftüsü Hasan Kamil Yılmaz, camilerin statülerinin değiştirileceğini açıkladı: “Cami sadece namaz kılınan bir yer değil, gençlerin, kadınların, çocukların, yaşlıların, emeklilerin oturup konuşabilecekleri, okuyabilecekleri mekânları da ihtiva eder hale gelecek. Camilerimiz, apartmanda bunalan insanlarımızın eşiyle, çocuklarıyla birlikte gittiği ve orada her birine farklı imkânlar sunan mekânlar haline dönüşecek.”

 

TGRT Hocası Camilerde Çocuk Olmasın İstiyor: TGRT televizyonunun kutlu doğum etkinliklerinin kaldırılmasını savunmasından sonra Diyanet’in çocuklara cami alışkanlığı kazandırmak için yapılan  uygulamasına skandal eleştiri de yine TGRT’de konuşan hocadan geldi. İlahiyatçı – Yazar Osman Ünlü, Diyanet’in çocuklara cami alışkanlığı kazandırmak için yapılan projelerin camileri ahlaksız mekânlara çevirdiğini söyledi:

 

“Camiyi Yarın Kerhane Haline De Getirirsiniz”: “İnsanları camiye çekecekler. Camilere oyun alanları yapıldı. Cemaat orada namaz kılıyor, çocuklar burada oyun oynuyor. Caiz mi, değil… Bunu söyleyince ‘adamlar ne güzel etkinlik yapıyor’ diyorlar. Senin etkinliğin batsın ya! Ne etkinliği bu. Yaptığın iş camiyi bozmak. Affedersin camiyi yarın kerhane haline getirmek.” Ünlünün bu sözleri birçok kesim tarafından kınanarak tepkiyle karşılandı. Bazı yorumcular ise TGRT’ye bazı karanlık yerlerden görev mi verildi yorumunu getirdi.

 

‘Çocuğun Camideki Sesi Gürültü Değil Allah’ın Nimetidir’: Osman Ünlü’nün bu açıklamalarının ardından Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez; çocuğun camideki sesinin gürültü değil, Allah’ın nimeti olduğunu vurgulayarak, ‘Allah bizi o nimetten hiçbir zaman mahrum bırakmasın. Biz, sırtına çocuk bindi diye secdesini uzatan Peygamberin ümmetiyiz.’ şeklinde konuştu.

 

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Görevden Alındı: Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Emin Özafşar görevden alındı.

 

Alparslan Kuytul Hocaefendi Haklı Mı Çıktı?: Alparslan Kuytul Hocaefendi “Diyanet İşleri Başkanını bitirmek isteyecekler” demişti. Basireti ve feraseti ile tanınan Alparslan Kuytul Hocaefendi uzun zamandır yaptığı açıklamalarda Cumhurbaşkanının altının oyulduğunu etrafında samimi Müslüman bırakılmayarak yalnızlaştırılmak istendiğini ifade eden açıklamalar yapmaktaydı.

Hocaefendi yaklaşık 1 ay önce Türkiye’de gidişatın iyi olmadığını ifade ederek Kutlu doğum programlarını bitirmek isteyenlerin, bu fikre karşı olan Diyanet işleri Başkanı Mehmet Görmez’i de bitirmek isteyeceklerini 21 Nisan 2017’de bir soruya verdiği cevapta söylemişti.

TGRT’de çıkan haberlere göre Diyanet İşlerinin FETÖ ile ilişkilendirilmesi ve Mehmet Görmez’in FETÖ’ye yazdığı iddia edilen mektubun gündeme getirilerek istifaya çağrılması Alparslan Kuytul Hocaefendi haklı mı çıktı? sorusunu akla getirdi. Yaşanan olaylar Hocaefendi’nin açıklamalarını destekler nitelikte. Ayrıca iddia edilen mektubun tarihinin 25.04.2013 olup, 17-25 Aralık öncesi yani şu anda iktidarda olan isimlerin benzer methiyeler düzdüğü bir dönemde olmasına rağmen bu konunun şimdi gündeme getirilmesi, ‘bunun arkasında Diyanet İşlerine bir kumpas mı var?’ dedirtti.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here