Erdoğan’dan Yine Laiklik Tavsiyesi | Haber-Yorum

0

ERDOĞAN’DAN YİNE LAİKLİK TAVSİYESİ

Recep Tayyip Erdoğan, “İslam ve laiklik kavramını güzel birleştiriyorsunuz, bu konuda tavsiyeleriniz nelerdir?” sorusuna, “Yani ben bu bağ kurmayı niye bu kadar İslam dünyası geciktirdi onu anlamakta zorlanıyorum. Biz partimizi kurduğumuz zaman laikliğin tanımını getirdik” ifadeleri ile yanıt verdi. Hilafet ile alakalı olarak Erdoğan; “Böyle bir derdimiz yok” dedi. Erdoğan’ın laiklik ve Hilafet hakkındaki açıklamaları şöyle:

Mısır’da Yaptığı Laiklik Çağrısını Hatırlattı: “Sayın Mursi, Mısır’da iş başındayken Mısır’a yaptığım ziyarette Kahire’deki Opera Binasında bir konferans verdim. Bu konferansta o akşam laikliği ve İslam’la ilişkisini anlattım. Peki, neydi bizim kurduğumuz partimizdeki laiklik tanımı? Bir defa kişiler laik olmaz, devlet laik olur. Laiklikte devlet, her inanç grubuna eşit mesafededir, her inanç grubunun inancını yaşamasını teminat altına alır. Bunun İslam’a ters olan bir yanı var mı? Yok. Ama bunu hala farklı yerlere çekenler var.”

Her Cuma Tefsir dersi sonrası gündeme dair analizler yapan Alparslan Kuytul Hoceefendi ise buna cevaben şunları söyledi: Erdoğan Mısır ve Tunus’ta da laikliği tavsiye etmişti. Bir Müslüman laik bir devleti yönetebilir ama Müslümanca yönetemez. Yöneten kişi de laik olur helal haram bilmez, her şeye imza atar. İslam âlemi neden laikliği kabul edemez? Çünkü laikliği İslam kabul etmiyor. Cumhurbaşkanı İslam âleminin neden geç kaldığını anlamıyorsa, Kur’an’a baksın o zaman anlar. Kur’an hükmetmek için inmiştir. Bu kitap hükmedilmeyi kabul etmez. Çünkü Allah Hâkim’dir (hükmedendir). İslam’ın hüküm koymadığı hiçbir mesele yok. İşte bu yüzden laik olamayız. Laiklikte insanlar karışacakmış Allah karışmayacakmış. İnsanlar Allah’tan daha mı yetkili! Laikliği savunanlar söylesinler. Bütün İslam âleminde laikliğin olmasını mı istiyorlar? Bunu başaramayacaklar! Çünkü Allah buna müsaade etmeyecektir.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here