İsrail eski Cumhurbaşkanı Şimon Peres’in cenazesine Türkiye’den Dış İşleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu’nun Katılması

0
işidin kobaniye saldırması
işidin kobaniye saldırması

MADEM İSRAİL’E DOSTUZ VE MUHTACIZ; O ZAMAN CENAZEYE CUMHURBAŞKAN’I KATILMALI!

Alparslan Kuytul Hocaefendi, Tefsir dersi sonrası kendisine yöneltilen “İsrail eski Cumhurbaşkanı Şimon Peres’in cenazesine Türkiye’den Dış İşleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu’nun katılmasını nasıl değerlendiriyorsunuz?” sorusuna verdiği cevapta çarpıcı açıklamalarda bulundu. İşte o açıklamalardan bazı satır başları:

Türkiye Kazandığı Bütün Puanları Teker Teker Kaybediyor

Tayyip Erdoğan; Başbakan olduğu dönemde Şimon Peres’e; “siz öldürmeyi iyi bilirsiniz” demişti. İsrail’e tepki göstererek, oradaki Müslümanları koruyarak puan kazanmıştı. Ama “İsrail ile dostuz”, “İsrail’e muhtacız” diyerek hepsini kaybetti.

İsrail’in NATO’ya Üyeliğini, Bugüne Kadar Ki Bütün Hükümetler Veto Etmişti

İsrail’in NATO’ya üyeliğini, bugüne kadar ki bütün hükümetler veto etmişti, engel olmuştu. AKP Hükümeti vetoyu kaldırarak İsrail’in NATO’ya üye olmasını sağladı. Mesela Filistin ve İsrail arasında bir savaş olsa İsrail NATO üyesi olduğuna göre o zaman bütün NATO üyesi ülkelerin yardım etmesi gerekecek. Türkiye de bir NATO üyesi olarak İsrail’e yardım edip Filistinlilere karşı mı savaşacak? O yüzden bugüne kadar ki Hükümetler, kamuoyundan da çekinerek İsrail’in NATO’ya üye olmasını veto etmişlerdi. Bütün medya susturulmuş vaziyette olduğundan halk farkında değil. Böyle haberlerin üstü örtülüyor. İsrail NATO’ya üye yapıldı ama kimse konuşmuyor.

Bir Avuç İsrail’e Muhtaçsak Ölelim!

İsrail- Türkiye arasında Mavi Marmara şehitleriyle ilgili 20 milyon dolarlık anlaşma yapıldı. Anlaşma metnindeki rezaletleri okumuştum size… Hükümetin bir Bakanı “İsrail’le dostuz” dedi. Sonra da Cumhurbaşkanı, “İsrail’e muhtacız” dedi. Dün siz değil miydiniz İsrail’e “katil, terörist” diyen! Ne değişti? İsrail aynı teröristliğe devam etmiyor mu? Bu anlaşmadan sonra İsrail saldırılarını daha da arttırdı. Niye arttırmasın ki  nasılsa Türkiye’ye diz çöktürdü. Bütün dünyaya da ibreti âlem etti. ‘Bize karşı diklenenleri işte böyle ezeriz, kapımıza getiririz, dostuz, muhtacız dedirtiriz’ demiş oldular.

‘Müsteşar Düzeyinde Katıldık’ Deyip Yarın Övünecek Misiniz?

Şimon Peres’in cenazesine Dışişleri Bakanlığı’nda çalışan bir müsteşar düzeyinde katılım yapmakla güya ‘işte biz bakan düzeyinde katılmıyoruz’ demek istiyorlar.

Nasılsa ‘Dostuz’ Dediniz, Cenazeye Cumhurbaşkanı Gitse Daha İyi Olurdu

Türkiye madem ki İsrail ile dostmuş ve madem İsrail’e muhtaçmış o halde Peres’in cenazesine Cumhurbaşkanı gitse daha iyi olur. Ne yapalım, siyaset bunu gerektiriyor diyorlarsa onlara derim ki; “Bu siyaset denilen şeyi bir tek siz mi biliyorsunuz? Siz o makamda olabilirsiniz ama bu sizin siyaset bildiğinizi göstermez. Siyaset bilmediğiniz Irak’ta da, Suriye’de de, Rus uçağını düşürme  meselesinde de  açıkça ortaya çıktı.”

O Yanlışları Yapmasaydınız İsrail’le Dostuz Demek Zorunda Kalmazdınız

Ben 13 yıldır bu yanlışlarınıza itiraz ediyorum. Bu yanlışlarınız yalnız kalmanıza ve “İsrail’le dostuz” demenize sebep oluyor. Bu sefer daha büyük hatalar yapıyorsunuz. Şu anda Türkiye’nin Filistin’in koruyucusu, yardımcısı olduğuna artık kim inanır? İki tane gemi göndermekle şu izlediğiniz yanlış siyaseti ört bas edebileceğinizi mi sanıyorsunuz?

İsrail ile dost olarak Filistin’i yalnız bırakmış oldunuz. Kazandığınız puanları kaybettiniz.

Vetoyu kaldırarak İsrail’in NATO’ya girmesini sağladınız.

İsrail ile yaptığınız tazminat anlaşmasında “Bu anlaşma Kudüs ile Ankara arasında” diyerek Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak ilan etmiş, meşrulaştırmış oldunuz. Böyle hatırlanacaksınız.

Gönderdiğiniz yardım gemileri unutulacak ama attığınız o imzalar asla unutulmayacak!

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here