Koza-İpek Grubu’na Darbe | Haber-Yorum | Alparslan Kuytul

0

KOZA-İPEK GRUBU’NA DARBE

Kayyum atanan KOZA-İPEK Yayın Grubu’na ait Kanaltürk TV, Bugün TV ile Bugün ve Millet gazetelerinin bulunduğu Mecidiyeköy’deki binada, kanal çalışanları ve izleyenleri sabaha kadar nöbet tuttu. Sabah saat 04.45 sıralarında Çevik Kuvvet otobüsleri ve 2 TOMA, binanın önüne geldi.

Bina içindeki çalışanların tamamı dışarı çıkarıldıktan sonra, Kanaltürk TV canlı yayın kablosu polis tarafından koparılarak canlı yayına son verildi. Kapıda bekleyenlere TOMA’dan basınçlı su sıkılarak dağıtıldı. Yaşanan arbedede polisler çekim yapan kameramanları da engelledi.

Yayını Kesip Kamu Spotu Girdiler

Kayyum ekibi içeri girdikten sonra reji odasına geçti ve yayını sonlandırmak istedi. Bugün TV Genel Yayın Yönetmeni Tarık Toros şunları söyledi: “Kanalın genel yayın müdürü benim. Bu yayın devam edecek. Yayına müdahale edemezsiniz.” Ancak tartışmaların ardından yayın saat 16.33’te kesildi ve iki televizyonun ekranı karardı.

“İNTİKAMCI BİR YAKLAŞIM”

Muhterem Alparslan Kuytul Hocaefendi kendisine yöneltilen “İpek Koza Medya Grubuna düzenlenen operasyonları ve şirketlere kayyum atanmasını nasıl değerlendiriyorsunuz?” sorusuna verdiği cevapta şu değerlendirmelerde bulundu;

“Kötü bir gidişat, intikamcı bir yaklaşım olarak değerlendiriyorum. Türkiye çok yanlış bir istikamete götürülüyor. Diktatörce tavırlar sergilenmeye başlanıyor. Hepiniz bilirsiniz; ben o cemaatin yanlışlarını 30 yıldır anlatırım, yeni değil. Hükümet onlarla beraberken de ben yine yanlışları söylüyordum. Türkçe Olimpiyatları’nda genç kızlara şarkı söyletmelerini, haramları helal etmelerini, İsrail dostu olmalarını, Amerika’nın lehinde konuşmalarını, Dinler Arası Diyaloglarını, Ehl-i kitabı cennetlik görmelerini tenkit ediyordum. Başörtüsü mücadelemizi desteklemediler, ben bunu tenkit ediyordum. Bu tenkitlerim hala devam ediyor. Ama şimdi yapılan şey; bir zulüm…”

“DİNE DARBE YAPILDIĞINDA NEDEN SESİNİZİ ÇIKARMADINIZ?”

“Yaptıkları şeyler –bilerek, bilmeyerek- dine darbeydi. O zaman hükümet onlara ses çıkartmadı, ne zaman ki kendilerine darbe vurdular, hükümet ondan sonra intikamcı olmaya başladı, her şey bitti. O zaman sessiz kalan hükümet; bugün kendine darbe vurulunca feryat figan ediyor, her gün İntikam, İntikam, İntikam… Mademki televizyonlara el koyacak kadar gözünüzü karartabiliyorsunuz; bugüne kadar neden Allah için bir gün gözünüzü karartmadınız? Memlekette bunca haram var, mesela hangi haramı kaldırdınız? 13 yıldır hiçbir haram Türkiye’de eksilmiş değil, hatta arttı. Bakın istatistiklere göreceksiniz; zinasından kumarına, faizinden içkisine bütün haramlar; cinayetine, hırsızlığına varana kadar, uyuşturucuya varana kadar, travestisinden homoseksüeline varana kadar kimi 2 kat kimi 10 kat hepsi arttı. İçki için, kumar için, faiz için, zina için de bir gün gözünüzü karartsaydınız, bunları da yasaklıyorum, derken de görseydik sizi…”

“İSLAM’A GÖRE BU DOĞRU DEĞİL”

“Kıymetli kardeşlerim bir insan katil olsa; yani senin babanı öldürse, anneni öldürse, kardeşlerini öldürse sen onun malına el koyamazsın.   İslam şeriatı da bu, bugünkü kanun da budur aslında. Anayasaya göre de yine bu doğru değil, İslam’a göre de doğru değil. Bir insan ne kadar suçlu olursa olsun malına el konulamaz. O yaptığı şeyin cezasını çeker, malı mülkü çocuklarınındır, onlarda kalır. ‘Efendim işte, bu mal mülk onun değil. Bu cemaat para topladı bu onunla’ ne biliyorsun? …

Bazı güçler cemaate yanlışlar yaptırdılar, arayı bozdular.  Hükümete de şimdi yanlışlar yaptırıyorlar ve nefret tohumu atıyorlar. Ve şimdi bunlar birbirlerini yiyorlar. Perde arkasındaki güçler çok iyi biliyorlardı, bunlar birlik beraberlik olduğu zaman bunlara güçleri yetmez.  Şimdi onlar yaptırıyorlar, onlar yönlendiriyorlar.”

http://www.tvfurkan.com/ipek-koza-medya-grubuna-duzenlenen-operasyonlari-ve-sirketlere-kayyum-atanmasini-nasil-degerlendiriyorsunuz_96e630cd1.html 30.10.2015

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here