Alparslan KUYTUL Hocaefendi’nin Filistinli Kardeşlerimize Hitabı (Arapça-Türkçe)

0
İSLAM

 

Alparslan KUYTUL Hocaefendi’nin Filistinli Kardeşlerimize Hitabı (Ar, Tr)

Alparslan KUYTUL Hocaefendi’nin ‘Kudüs Müslümanlarındır’ Mitinginde Filistinli Kardeşlerimize yaptığı Arapça ve Türkçe hitabını sizler için derledik.

مظاهرة القدس حركة الفرقان – أضنة تركيا

Kudüs Mitingi – Furkan Vakfı – Adana/Türkiye

البرسلان قيتول

Alparslan KUYTUL

بسم الله الرحمان الرحيم  والحمد لله رب العالمين والصلاة والسلام على نبينا محمد وعلى آله وصحبه أجمعين

Rahman ve Rahim olan Allah’ın adıyla. Hamd alemlerin Rabbi olan Allah’a, Salat ve selam peygamberimiz Muhammed’e, ailesine ve tüm ashabına olsun.

نحن في حركة الفرقان نقول لإخواننا الفلسطينيين :  يا إخواننا لقدْ منَّ اللهُ عليكُمْ إِذْ جعلَكُمْ حُرَّاساً لِمُقدَّساتِهِ في الأرضِ المباركةِ.

Biz Furkan hareketi olarak Filistinli kardeşlerimize diyoruz ki; Ey kardeşlerimiz! Muhakkak ki Allah sizi kutsal topraklardaki  mukaddesatına koruyucu yaparak size bağışta bulundu.

فسِيْرُوا في جهادِكم على بركةِ اللهِ واثْبُتُوا حتى تُحَرِّرُوا المُقدَّساتِ وكلَّ أرضِ فلسطين . ونحنُ معكُمْ ولنْ نَبخلَ عليكم بشيء .

Allah’ın bereketi ile cihadınıza devam edin. Tüm mukaddesatı ve Filistin topraklarını özgürleştirinceye kadar sebat edin. Biz sizinle beraberiz ve kesinlikle sizden bir şey esirgeyecek değiliz.

نحن نشكركم على جهادِكم في سبيل الله ومحافظتِكم على أرض فلسطين منذ مئة سنة .

100 senedir Allah yolunda cihad ettiğinizden ve Filistin topraklarını koruduğunuzdan dolayı sizlere teşekkür ediyoruz.

والله يُعلي قدرَ شهدائِكم ويرزقُهم الفردوسَ الأعلى ويتقبل جهادكم في سبيله على الرُغم من أنّ المسلمين لم يُساعدوكم بشكلٍ حقيقيٍّ ولم يكونوا على قدرٍ من المسؤولية بل إنّ بعضَ رؤساءِ الدول العربية قد تآمروا عليكم وخانوكم وباعوكم .

Allah (cc) şehitlerinizin kadrini yükseltsin ve onları üstün Firdevs Cenneti ile rızıklandırsın. Müslümanlar gerçek anlamda size yardım etmedikleri, mes’uliyetlerini yerine getirmedikleri ve hatta bazı Arap Devletleri size komplo kurdukları, ihanet ettikleri ve sizi sattıkları halde, O’nun yolunda yaptığınız cihadı kabul etsin.

أيها المسلمون : اعْلَمُوا أَنَّ تَحريرَ فلسطينَ يَبدأُ أولاً : بِتَغييركُمْ لأنفسِكُم وبِتعلُّمِكم لإسلامِكُم الصحيح وبقيامكم بواجب الجهادِ في سبيلِ اللهِ الجهادِ الشاملِ الذي لا إِفراطَ فيهِ ولا تفريط . الجهادِ الذي لا يميلُ يُمْنةً ولا يُسْره .

Ey Müslümanlar! Bilin ki; Filistin’in özgürlüğü ilk olarak; Kendinizi değiştirerek ve dininiz İslam’ı hakiki anlamda  öğrenerek ve Allah yolunda cihadın gereklerini yerine getirmenizle başlar. Kendinde ifrat ve tefritin olmadığı, sağa ve sola sapmayan, kapsamlı bir cihad ile…

وثانياً : بانتفاضتِكُمْ ضدَّ أنظمتِكُم الظالمةِ لأنَّها خَطُّ الدِّفاعِ الأَوَّلِ عن العدوِّ الإسرائيلي .

İkincisi ise; Zalim olan nizamınıza karşı harekete geçmeniz ile… Çünkü onlar  düşman İsrail’in birinci savunma hattıdırlar (koruyucusudurlar).

إن لم يتحركْ المسلمون في بلادِهم ويُجاهدوا في سبيل الله ويحكموا بلادَهم بالإسلام فلن يستطيعوا تخليصَ فلسطينَ من الاحتلال الاسرائيلي لأن الدولَ المحيطةَ بفلسطين أكثرُهم خونةٌ وعملاءُ لإسرائيل

Müslümanlar; kendi ülkelerinde harekete geçmezlerse, Allah yolunda cihad etmezlerse ve ülkelerinde İslam’ı hakim kılmazlarsa Filistin’i hiçbir zaman İsrail işgalinden kurtaramayacaklardır. Çünkü Filistin’in etrafında bulunan devletlerin bir çoğu hain ve İsrail’in hizmetkarlarıdır.

وإن كانت فلسطينُ محكومةً بالصهيونية فبلادُ الإسلامِ الأخرى محكومةٌ بالعلمانية ولهذا لا تستطيعُ الشعوبُ المسلمةُ أن تساعدَ الفلسطينيين بشكلٍ حقيقيٍّ ولا بُدَّ أولاً من أنْ تتحررَ الشعوبُ الإسلاميةُ من أنظمتها العلمانية حتى تستطيعَ أن تساعدَ الفلسطينيين من التَّحررِ من الاحتلال الصهيوني 

Filistin toprakları, Siyonistler tarafından idare ediliyorsa diğer İslam ülkeleri de Laiklik ile idare ediliyor.

Bu nedenledir ki Müslüman halklar gerçek anlamda Filistinlilere yardım edememektedirler. O halde Müslüman halklar öncelikle kendi laik nizamlarından kurtulmaları gerekir ki Filistinlileri  Siyonist işgalden kurtarmak için yardım etmeye güçleri yetsin.

يا شعبَ فلسطينَ اعلموا أن عندكم كفاراً يظلمونكم وكلُّ الشعبِ يعرفهم لهذا تقاتلونهم كافة . وعندَ أكثرِ الشعوبِ الإسلاميةِ حكام ٌمنافقون يحكمونهم وأكثرُ الشعوب لا تعرفهم على حقيقتهم ولهذا لا يجاهدون ضدهم  ..والمنافقون أخطرُ من الكفار كما تعلمون .

Ey Filistin Halkı!

Biliniz ki! Sizin ülkenizde kafirler var ve size zulmediyorlar. Bütün halk onları biliyor ve bundan dolayı onlarla topluca savaşa biliyorsunuz. İslam halklarının çoğunluğunda ise Müslümanlara hükmeden münafık yöneticiler var ve Müslümanlar onları gerçek halleriyle tanımıyor ve bu nedenle onlara karşı cihad etmiyorlar. Sizin de bildiğiniz gibi münafıklar, kafirlerden daha tehlikelidir.

تحريرُ فلسطينَ لا يُمكنُ أنْ يتحققَ قبل أنْ يتحررَ المسلمون في البلادِ المحيطةِ بفلسطين .

Filistin’in etrafındaki devletlerde yaşayan Müslümanlar özgürlüğe kavuşmadan önce Filistin’in özgürlüğünün gerçekleşmesi  mümkün değildir.

أيها المسلمون : اعْلَمُوا أَنَّ معركتَنا مع العدوِّ الإسرائيلي هي معركةٌ شاقَّةٌ وطويلةٌ وعلينا أنْ نَتَحلَّى فيها بالصبرِ والإيمانِ . لأنَّ النصرَ مع الصبرِ وأنَّ مع العُسرِ يُسرا . وأنَّ اللهَ لن يَتِركَمُ أعمالَكُم . والعاقبةُ للتقوى .

Ey Müslümanlar!

Bilin ki; Düşman İsrail ile yaptığımız savaşımız zordur ve uzundur. Bu nedenledir ki bize düşen iman ve sabır ile donanmaktır. Çünkü yardım sabırla olur ve her zorlukla beraber bir kolaylık vardır. Allah amellerinizi (mükafatını) eksiltmez ve netice Allah’tan sakınanlarındır.

ونقولُ للعدوِ الإسرائيلي : إِنَّنا لمْ ولنْ نعترفَ بإسرائيل .

Düşman İsraillilere diyoruz ki; Muhakkak ki biz İsrail’i tanımadık ve asla tanımayacağız.

وندعو جميعَ المسلمينَ في العالمِ إلى نُصْرَةِ القُدْسِ ومُؤازَرَةِ إِخْوانِهِم الفلسطينيين ومُقاطَعةِ العَدُوِّ الإسرائيلي .

Dünyadaki tüm Müslümanları, Kudüs’e ve kardeşleri olan Filistinlilere yardım etmeye ve düşman İsrail ile ilişkileri kesmeye davet ediyoruz.

ونحن في حركة الفرقان نؤيدُ شعبَ فلسطينَ وندعو له ونشدُّ على يديه . ونسأل الله تعالى أن يحميه وينصره على أعدائه .

Biz Furkan Vakfı olarak;

Filistin halkını destekliyor, onlar için dua ediyor ve onlarla kenetleniyoruz. Allah-u Teala’ya Filistinlileri koruması ve düşmanlarına karşı yardım etmesi için niyaz ediyoruz.

‘Kudüs Müslümanlarındır’ Mitinginden sizler için seçtiğimiz bazı görüntüler;

  

Mitingin Tamamını İzlemek İçin Tıklayın;

 

 

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here